Renáta Žáková • Přání

Co tě přivedlo k nápadu na knihu Přání?

R: V první řadě jsem si chtěla vyzkoušet tvorbu flipbooku. K nápadu tématu mě pak zavedly vzpomínky na mé dětské oslavy a taky hlavně to, že miluju draky. 
Chtěla jsem si vymyslet draka, se kterým si můžu hrát. A protože drak umí chrlit oheň, netrvalo dlouho přijít na myšlenku vystihující spojení draka a narozeninového přání.

Kde bylo největší úskalí při vytváření knihy?

Největším trnem v oku mi bylo ztvárnění podoby draka. V hlavě se mi honilo tolik představ, jak by mohl vypadat, že během kreslení jednotlivých fází pohybu se mi stále měnil a zrál pod rukama k vyhovující spokojenosti.

Jaká je Tvá nejoblíbenější kniha z dětství a jaká teď v dospělosti? 

Nejoblíbenější knížku z dětství sama nedokážu určit. Vždy jsem si nějakou oblíbila a pak se mi za chvíli zas líbila jiná… ale jako malá jsem hodně tíhla ke koňské tématice.
Dnes patří k mým velkým oblíbencům např. příběhy ze Zeměplochy od Terryho Pratchetta. A samozřejmě nejvíc z nich ta, kde se objeví bahenní dráčci 😀

Co nejraději kreslíš?

Nejraději si stylizuji či vymýšlím jakákoliv zvířata, pak si je třeba zasadím do vymyšlené situace.

Co tě v knihách nejvíc štve?

No, ne tak v knihách, jako na knihách mi hodně vadí to, když se jim ubírá na kráse nevhodným papírem. Nebo styl nevkusných ilustrací, nad kterými někdy zůstává rozum stát.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *