Právě pro Vás připravujeme zbrusu novou, vymazlenou, jedinečnou knihu o životě hospodářských zvířat, jaká tu ještě nebyla! Z lásky k přírodě a naší planetě chceme vést již ty nejmenší čtenáře k respektu ke všem živým bytostem a seznámit je se zajímavými vlastnostmi tzv. hospodářských zvířat jako je kráva, koza, prase, krůta nebo kapr. Naše interaktivní kniha představí dětem i dospělým 11 hrdinů prostřednictvím hravých básniček i souvisejících informativních textů a umožní jim spolupodílet se na konečné vizuální podobě knihy dle vlastní fantazie! 

Jen láska ke zvířatům ze mne učinila lidskou bytost.Albert Schweitzer

Jak to všechno začalo?

Ke vzniku knihy mě inspirovalo období, kdy jsem se stala mámou. Přehodnotila jsem spoustu věcí a uvědomila si, co je důležité. Láska • rodina • příroda • naše budoucnost. Začala jsem se tedy více zajímat o život kolem sebe, o to, jak svým chováním a přístupem ovlivňujeme budoucnost naší planety a jak to všechno souvisí s naším vztahem k životu hospodářských zvířat. Jsou součástí naší přítomnosti i budoucnosti, ale přesto o nich tak málo víme. S touto problematikou vyvstává celá řada otázek. Především etických a ekologických, ale v konečném důsledku i zdravotních. Je nejvyšší čas se jimi zabývat!

Proč to vlastně děláme?

Během posledních desetiletí se hospodářská zvířata stala převážně „nástrojem“, který slouží lidem. To, že nám dávají „maso“, vejce, srst, se dočteme v každé dětské knize, pohádce a lidové říkance. Ale že slepice komunikuje se svým mládětem už před vylíhnutím z vajíčka, že krávy navazují celoživotní přátelství a jsou velmi starostlivé matky, nebo že prasata jsou za normálních okolností velice čistotná a hravá, ví jen málokdo. A protože se mi nepodařilo nikde takovouto knihu objevit, rozhodla jsem se ji sama vytvořit! Chtěla bych tak dětem i rodičům odhalit zvířecí vlastnosti, které se projeví, pouze když zvířata žijí v přirozených podmínkách. Zásadní pro mě byla návštěva Farmy Naděje v Dobrovítově. Tady jsem na vlastní oči viděla, jak jsou zvířata na svobodě šťastná, přátelská a každé z nich naprosto jedinečné!

Brown z Farmy Naděje

Když vidíte děti, jak trýzní kočku nebo ptáčka, napomínáte je, učíte je soucitu s živým tvorem. Ale sami chodíte na lov a zasedáte k obědu, pro který bylo zabito pár tvorů. Nepozastavíte se nad touto zjevnou protichůdností?Lev Nikolajevic Tolstoj 

Farma Naděje

Kdo za knihou stojí?

Marcela Vostřelová
Jako výtvarnice, ilustrátorka, nakladatelka i autorka interaktivních knih, jsem se chopila obrazového doprovodu. Po dlouhééém skicování a hledání vhodné techniky, jsem nakonec zvolila stylizované ilustrace, vyřezané do černého papíru, pod nimiž se objeví detailnější kresby zvířátek tak, aby děti poznaly, o jaké zvíře se jedná a mohly si s rodiči nad nimi povídat, napodobovat jejich zvuky a díky šablonkám se i samyzapojit do příběhu!

Ester Stará
O literární zpracování knihy se postarala oceňovaná spisovatelka a zkušená pedagožka Ester Stará. Nejmladší čtenáře osloví formu hravých básniček, prostřednictvím niž představí 11 zvířátek jako je koza, krůta, prase, kráva, krocan, apod., ale ne tak, jak je tomu ve většině jiných publikacích, ale s důrazem na jejich původní vlastnosti a dovednosti. Pokročilejším čtenářům a dospělým pak nabídne faktické související informace.

Tereza Šmídová
Funkční grafickou podobu knihy vytvořila skvělá designérka, absolventka Fakulty Designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni a Ateliéru Typografie na UMPRUM v Praze, Tereza Šmídová. Zvolila výrazný font pro usnadnění čtení a hravou sazbu, která koresponduje s obsahem knihy.

Buď změnou, kterou chceš ve světě vidětMahátma Gándhí 

ukázka ze skicáku

Jak bude kniha vypadat?

Publikace bude mít podobu interaktivního leporela, které bude uloženo v papírovém přebalu, díky němuž se vyhneme zbytečným igelitům, a který zároveň pak poslouží jako šablonka pro kreativní tvoření a záložky do knihy!

Kniha bude vyrobena z recyklovaného papíru. Její součástí budou také šablony/ ilustrace, které umožní dětem zapojit vlastní představivost a pokračovat s příběhy mimo knihu podle jejich fantazie (omalovánka, dokreslovánka, prosvětlovánka,…) Pokud se nám podaří sehnat dostatek financí, kniha vyjde pod hlavičkou nakladatelství POP – PAP, které se zaměřuje na unikátní publikace s přesahem.

interaktivní a kreativní část knihy

Chceme, aby kniha byla vkusná, kvalitní a precizně zpracovaná. Především ale takto chceme společně s vámi šířit její poselství: 
„Záleží nám na životě kolem nás, chceme žít zodpovědně vůči naší planetě, s respektem ke všem živým bytostem.“

Děkuji vše, kdo knihu podpořili na mé crowdfundingové kapani na HITHITu
Vám všem, kdo jste si ji zakoupili na našem E-SHOPU, nebo to máte teprve v plánu ❤

Marcela V.
#matka #nakladatelka #ilustratorka #milovniceknih #milovnicezvirat

www.pop-pap.cz

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *